Sastojci:
kilogram krompira
2 velike glavice luka
pakovanje heljdinih kora
pola šoljice ulja
2 kašike soli
1/2 kašičice bibera
2 kašike susama (opciono)
Krompir i luk narendati ili iseći na jako sitne kockice, izmešati, posoliti i pobiberiti. Podmazati pleh.
Mazati jednu po jednu koru uljem (najbolje četkicom, da ne trošimo previše ulja, a da kore budu dovoljno elastične) pa stavljati nadev od krompira i luka. Heljdine kore su deblje nego obične, tako da ukoliko je kora cela sasvim je dovoljno stavljati po jednu koru. Poređati nafilovane kore u podmazan pleh. Premazati pitu uljem i posuti susamom. Peći oko pola sata na 200 C. Kada je pita gotova poprskati je vodom (sve ukupno oko 3 kašike), pokriti krpom i ostaviti 10 minuta.
kilogram krompira
2 velike glavice luka
pakovanje heljdinih kora
pola šoljice ulja
2 kašike soli
1/2 kašičice bibera
2 kašike susama (opciono)
Krompir i luk narendati ili iseći na jako sitne kockice, izmešati, posoliti i pobiberiti. Podmazati pleh.
Mazati jednu po jednu koru uljem (najbolje četkicom, da ne trošimo previše ulja, a da kore budu dovoljno elastične) pa stavljati nadev od krompira i luka. Heljdine kore su deblje nego obične, tako da ukoliko je kora cela sasvim je dovoljno stavljati po jednu koru. Poređati nafilovane kore u podmazan pleh. Premazati pitu uljem i posuti susamom. Peći oko pola sata na 200 C. Kada je pita gotova poprskati je vodom (sve ukupno oko 3 kašike), pokriti krpom i ostaviti 10 minuta.
Нема коментара:
Постави коментар