Странице

четвртак, 23. децембар 2010.

Varivo od leblebija sa pirinčem (neki to zovu i Chana Masala)

Sastojci
200 grama leblebije
Velika glavica crnog luka
2 kašike ulja
2 čena belog luka
kašika kečapa
kašika karija
kašičica soli
sok od pola limuna
1/4 kašičice aleve paprike
biber po ukusu
200 grama integralnog pirinča (prilog)

Leblebiju potopiti u vodi, na minimum osam sati (najbolje celu noć). Promeniti vodu i kuvati leblebiju 1 sat na srednjoj temperaturi .
Na ulju propržiti cni luk dok ne postane staklast ( to je oko 10 minuta na srednjoj temperaturi, tad počne lepo da miriše a još uvek ne gori), dodati  beli luk, kari i kečap. Pržiti uz stalno mešanje još dva minuta.
Dodati skuvanu leblebiju i oko 2 dl vode u kojoj se leblebija kuvala (ako nemate dovoljno, dodajte čistu vodu). Posoliti, pobiberiti i dodati limunov sok.Kuvati dok sva tečnost ne ispari uz često mešanje ( ako vam se leblebija učini pretvrda, dodajte još malo vode i nastavite kuvanje.Posuti alevom paprikom.
Za prilog obarite integralni pirinač.

2 коментара:

  1. Danas sam kuvala po Milicinom receptu - Varivo od leblebija sa pirinčem! Moji ukućani su prezadovoljni sa ukusnim Chana Masala uz koji sam posluzila Tzatziki (Caciki) salatu. Njam, hvala Milici na receptu!!!

    ОдговориИзбриши