Странице

недеља, 9. јануар 2011.

Baget sa lanom i ruzmarinom

Sastojci:
4 šoljice integralnog pšeničnog brašna
1/3 šoljice lanenog semena
1/2 šoljice pšeničnih klica
kockica kvasca
1/2 šoljice ulja + 2 kašike za podmazivanje pleha
2 i 1/2 šoljice tople vode
1 i 1/2 kašika ruzmarina
2 kašike soli
kašičica meda

U pola šoljice vode razmutiti kvasac sa medom, ostaviti desetak minuta da odreaguje. Pomešati brašno, klice, lan i so, dodati kvasac, pa vodu, zatim ulje i ruzmarin.Izmešati varjačom. Ostaviti oko sat vremena da nadođe.Pokriti  činiju rastegljivom folijom i ostaviti testo oko 12 sati u frižideru*. Formirati bagete prečnika oko 4 cm. Ostaviti ih na podmazanom plehu oko 40 minuta**. Za to vreme zagrejati rernu na 230 C. Peći oko pola sata. Ovaj hleb odlično ide uz sojine šnicle

* Testo koje je stajalo  u frižideru se lakše oblikuje bez dodavanja bršna
** Ako je testo stajalo u frižideru, ako nije dovoljno je 20 minuta.

Нема коментара:

Постави коментар