Sastojci (mera je šolja za mleko 2,5dl):
KOLAČ:
Izmešati prvih sedam sastojaka. U posebnom sudu izmešati sojino brašno vodu i šećer. U posebnom sudu izmešati pavlaku, sok i rendanu koru.
Mešavini od brašna prvo dodati mešavinu od pavlake (dobro izmešati), a zatim mešavinu od šećera.
Testo presuti u podmazan pleh i peći oko 40 minuta na 180C.
Dok se testo peče pripremiti preliv. Izmešati sve sastojke i zagrejati do ključanja. Kuvati uz stalno mešanje još 5 minuta. Izvaditi koru i karanfilić i ostaviti da se ohladi.
Gotov kolač izbušiti viljuškom na 5-6 mesta pa preliti prelivom.Posuti orasima.
KOLAČ:
- 1 i 1/2 šolja pšeničnog integralnog brašna
- 1/2 šolje ječmenog brašna (može i pšenično, ali ječmeno brašno daje malo drugačiji slatkasti ukus)
- 1 šolja seckanih oraha
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- kašičica cimeta
- 1/4 kašičice oraščića
- 2 kašike sojinog brašna+ 2 kašike tople vode
- 3/4 šolje smeđeg (ne žutog, nego smeđeg) šećera
- 2 dl biljne pavlake (ili 2 dl jogurta od soje + 2 kašike ulja)
- 1/2 šolje soka od narandže
- 2 kašičice narendane narandžine kore
- 1/4 šolje smeđeg šećera
- 1/3 šolje soka od narandže
- 4 karanfilića
- parče 2x2 cm narandžine kore
Izmešati prvih sedam sastojaka. U posebnom sudu izmešati sojino brašno vodu i šećer. U posebnom sudu izmešati pavlaku, sok i rendanu koru.
Mešavini od brašna prvo dodati mešavinu od pavlake (dobro izmešati), a zatim mešavinu od šećera.
Testo presuti u podmazan pleh i peći oko 40 minuta na 180C.
Dok se testo peče pripremiti preliv. Izmešati sve sastojke i zagrejati do ključanja. Kuvati uz stalno mešanje još 5 minuta. Izvaditi koru i karanfilić i ostaviti da se ohladi.
Gotov kolač izbušiti viljuškom na 5-6 mesta pa preliti prelivom.Posuti orasima.
Нема коментара:
Постави коментар