Sastojci:
1/2 kg pasulja (belog)
2 velike glavice crnog luka
3 čena belog luka
3 kašike ulja
3 kašike soli
1/2 kašičice bibera
3 kašike aleve paprike
Pasulj potopiti u vodi i ostaviti da stoji preko noći. Promeniti vodu i prokuvati pasulj 15 minuta. Ponovo promeniti vodu pa kuvati pasulj oko sat vremena.
Na ulju u tiganju propržiti sitno seckani crni luk, oko 10 minuta, dok ne bude staklast. Dodati beli luk i propržiti još minut. Skloniti sa vatre, posoliti, pobiberiti i dodati alevu papriku.
U pleh za pečenje sipati skuvani pasulj a preko njega mešavinu od luka. Dobro promešati da se luk lepo rasporedi. Peći oko sat vremena na 200 C (na svakih 20 minuta promešati).
Pozdravi Nanu!
ОдговориИзбришиZasto mi je ispao mnogo slan prebranac,a sve sam isto uradila kao sto pise?
ОдговориИзбриши:( Verovatno sam pogrešila, ipak svako treba da posoli po svom ukusu.
Избришиuglavnom je odlican,sve se pojelo,pokupio je prestan krompir so.Pozzz
ОдговориИзбришиJel se ocedi pasulj, ili se prebaci u pleh sa vodom u kojoj se kuvao?
ОдговориИзбришиNe cedi se, sipajte i tu vodu da se ukrčka u rerni.
ИзбришиKolko vode ide
ОдговориИзбришиnivo vode (kad je pasulj kuvan) treba da bude oko 1 cm iznad pasulja
ИзбришиDobar recept
ОдговориИзбришиHvala :)
Избриши