Sastojci:
za testo:
1/2 kockice kvasca
1/2 šoljice vode
1 i 1/2 šoljice mleka od soje (može i voda)
kašičica soli
kašičica meda
4 šoljice brašna + brašno za posipanje podloge
za nadev:
veliki praziluk isečen na kolutove
1/2 kg rendane bundeve
200 g biljnog kačkavalja
2 kašike ulja
so
Razmutiti kvasac u vodi, dodati med i ostaviti da odreaguje desetak minuta. Izmešati brašno i so, dodati kvasac i mleko, pa varjačom zamesiti testo. Testo ostaviti oko pola sata da nadođe .
Dok testo nadolazi propržiti praziluk oko 5 minuta, dodati bundevu, posoliti i pržiti još 3 minuta. Ostaviti da se ohladi.
Radnu površinu posuti brašnom pa preko nje razvući testo. Rasporediti fil od bundeve po testu.
Preko fila od bundeve narendati kačkavalj, pa urolati. Iseći na komade širine oko 3 cm.
Poređati rolate na peki papir i peći od 30 do 40 minuta na 200C.
Ukoliko se priprema ranije rolati se pre pečenja mogu zamrznuti, a koriste se tako što se peku bez prethodnog odmrzavanja.
za testo:
1/2 kockice kvasca
1/2 šoljice vode
1 i 1/2 šoljice mleka od soje (može i voda)
kašičica soli
kašičica meda
4 šoljice brašna + brašno za posipanje podloge
za nadev:
veliki praziluk isečen na kolutove
1/2 kg rendane bundeve
200 g biljnog kačkavalja
2 kašike ulja
so
Razmutiti kvasac u vodi, dodati med i ostaviti da odreaguje desetak minuta. Izmešati brašno i so, dodati kvasac i mleko, pa varjačom zamesiti testo. Testo ostaviti oko pola sata da nadođe .
Dok testo nadolazi propržiti praziluk oko 5 minuta, dodati bundevu, posoliti i pržiti još 3 minuta. Ostaviti da se ohladi.
Radnu površinu posuti brašnom pa preko nje razvući testo. Rasporediti fil od bundeve po testu.
Preko fila od bundeve narendati kačkavalj, pa urolati. Iseći na komade širine oko 3 cm.
Poređati rolate na peki papir i peći od 30 do 40 minuta na 200C.
Ukoliko se priprema ranije rolati se pre pečenja mogu zamrznuti, a koriste se tako što se peku bez prethodnog odmrzavanja.
Нема коментара:
Постави коментар