Ovo je malo modifikovan recept iz kuvara zdrave hrane. Inače slatki hleb je idealan doručak jer je ova kombinacija satojaka sve ono što je organizmu potrebno za dobar početak dana ( a može da se jede i na putu do posla)
Sastojci:
4 šoljice integralnog pšeničnog brašna
1 šoljica rogača
1 šoljica suvog grožđa
1 šoljica seckanih suvih smokvi
1 šoljica seckanih oraha (ili lešnika)
kesica suvog kvasca
3 šoljice mleka od soje (može i voda)
Potopiti grožđe i smokve u mleko i ostaviti 15 minuta. Izmešati brašno, rogač, orahe i kvasac. Dodati voće i mleko. Zamesiti gusto testo. Po potrebi (samo ako je ostalo još brašna koje ne može da se umeša u testo) dodati još malo mleka. Peći oko pola sata na 200C
Sastojci:
4 šoljice integralnog pšeničnog brašna
1 šoljica rogača
1 šoljica suvog grožđa
1 šoljica seckanih suvih smokvi
1 šoljica seckanih oraha (ili lešnika)
kesica suvog kvasca
3 šoljice mleka od soje (može i voda)
Potopiti grožđe i smokve u mleko i ostaviti 15 minuta. Izmešati brašno, rogač, orahe i kvasac. Dodati voće i mleko. Zamesiti gusto testo. Po potrebi (samo ako je ostalo još brašna koje ne može da se umeša u testo) dodati još malo mleka. Peći oko pola sata na 200C
Da li moze varjacom da se mesi ili mora rukama?
ОдговориИзбриши