Странице

уторак, 22. фебруар 2011.

Hleb sa belim lukom i peršunom

Sastojci:
1/2 kg pšeničnog integralnog brašna
kesica suvog kvasca
kašičica soli
kašičica smeđeg šećera
oko 2 dl vode
kašika ulja
Fil:
veza peršuna
4-6 čenova belog luka
2 kašike ulja
prstohvat suvog vlašca
1/2 kašičice soli
prstohvat bibera

Izmešati brašno, kvasac, so i šećer. Dodavati po 1/4 pripremljene vode i polako mešati testo. Pažljivo dodati poslednju četvrtinu (prestati sa dolivanjem vode kad je oko 90 % brašna u testu).
Testo mesiti rukom oko 10 minuta. Prekriti krpom i spremiti fil.
Fil:
Iseckati peršun i beli luk pa ih pomešati sa ostalim sastojcima.
Testo podeliti na 3 dela i svaki deo razoklagijati tako da se dobije traka širine 10 cm i debljine oko 1/2 cm.
Preliti sa po 1/3 fila pa urolati.
Veknice ređati na podmazan pleh. Zagrejati rernu na 220 C. Peći hleb oko pola sata.

Нема коментара:

Постави коментар