Странице

уторак, 1. фебруар 2011.

Mafini sa kajsijama i pšeničnim klicama

Sastojci:
šolja seckanih suvih kajsija
1/4 + 1/4 šolje soka od narandže
1 i 3/4 šolje pšeničnog integralnog brašna
3/4 šolje pšeničnih klica
1 i 1/2 kašičice praška za pecivo
1/2 kašičice sode bikarbone
1/4 kašičice soli
zamena za 2 jaja
1/2 šolje smeđeg šećera
šolja biljnog mleka
2 kašičice rendane narandžine kore
kašika ulja za podmazivanje pleha

Izmešati suve kajsije i 1/4 šolje soka od narandže, zagrejati (u tiganju ili maloj šerpi) do ključanja i skloniti sa ringle.
U posebnoj posudi izmešati brašno, klice, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so, a u posebnoj zamenu za jaja , šećer, mleko, sok i narandžinu koru.
Napuniti kalup i peći 20 do 25 minuta na 200C.

Нема коментара:

Постави коментар