*Za sve fanove bundeve, dok je još ima...
Sastojci:
Šolja ječma (oko 200g)
glavica crnog luka
3 kašike ulja
2 šolje seckane bundeve (oko 600 g)
čen belog luka
kašičica soli
kašika limunovog soka
kašičica rendane kore limuna
kašika suvog peršuna (2-3 kašike sitno seckanog svežeg)
Na ulju propržiti sitno seckani luk , 2-3 minuta na srednjoj vatri. Dodati ječam i 2 šolje vode. Kuvati 20 minuta pa dodati bundevu i još 2 šolje vode. Kuvati još 40 minuta. Isključiti ringlu i umešati sitno seckani beli luk, koru i sok od limuna i peršun.
Sastojci:
Šolja ječma (oko 200g)
glavica crnog luka
3 kašike ulja
2 šolje seckane bundeve (oko 600 g)
čen belog luka
kašičica soli
kašika limunovog soka
kašičica rendane kore limuna
kašika suvog peršuna (2-3 kašike sitno seckanog svežeg)
Na ulju propržiti sitno seckani luk , 2-3 minuta na srednjoj vatri. Dodati ječam i 2 šolje vode. Kuvati 20 minuta pa dodati bundevu i još 2 šolje vode. Kuvati još 40 minuta. Isključiti ringlu i umešati sitno seckani beli luk, koru i sok od limuna i peršun.
Нема коментара:
Постави коментар