Странице

среда, 9. фебруар 2011.

Pogačice sa cveklom

Cvekla ne daje neki dominantan ukus, više oboji hleb koji može da se jede uz skoro sva jela, kao običan hleb.
Sastojci (mera je šoljica za belu kafu, veća od šoljice za kafu a manja od šolje)
4 šoljice integralnog brašna (ja stavljam pola pšeničnog, pola raženog)
2 šoljice vode
kockica kvasca
kašičica meda
kašičica soli
2 šoljice rendane cvekle
mala glavica crnog luka, sitno iseckanog

Kvasac pomešati sa malo tople vode, dodati med i ostaviti da odreaguje desetak minuta. Pomešati brašno i so, dodati kvasac i vodu, a zatim cveklu i luk. Ukoliko se nije svo brašno "umešalo" u testo dodati još malo vode. Ostaviti pola sata da nadođe.
Vlažnim rukama od testa formirati loptice i ređati na podmazan pleh (ili papir za pečenje). Peći 45 minuta na 210C.

Нема коментара:

Постави коментар