Странице

субота, 5. фебруар 2011.

Sojine šnicle u sosu od meda i senfa sa prilogom od prokelja

Sastojci:
Sojine šnicle:
10 sojinih šnicli
2 kašike meda
2 kašike senfa
kašičica karija
kašičica soli
Prokelj:
1/2 kg prokelja (kesa zamrznutog)
4 kašike ulja
4 čena belog luka
50 g seckanih (krupno mlevenih) oraha
kašičica soli

Hidrirati sojine šnicle pa procediti. Od ostalih sastojaka napraviti preliv. U posudi za pečenje izmešati soju i preliv i peći 20 minuta na 200C.

Prokelj kuvati 5 minuta, pa dobro procediti. Na ulju pržiti krupno sečeni beli luk oko 5 minuta (na tihoj vatri uz stalno mešanje), dodati prokelj pržiti još 4 minuta pa dodati orahe i so.Pržiti još 2 minuta.
A zajedno izgleda ovako.....

Нема коментара:

Постави коментар