Sastojci:
1 i 1/2 šoljica pšeničnog integralnod brašna
2/3 šolje vode
kašičica soli
1/4 kašičice bibera
glavica crnog luka
10 srednjih šampinjona (oko 400g)
3 veze blitve
kašičica soli (još jedna)
ulje za prženje
Izmešati brašno, vodu, kašičicu soli i biber.
Blitvu očistiti,posoliti i ostaviti 10 minuta, za to vreme narendati šampinjone i sitno iseckati luk.
Blitvu dobro ocediti pa iseckati na što sitnije komade.
Izmešati povrće i pripremljeno brašno.
Dobro zagrejati ulje, kašikom vaditi uštipke i pržiti ih po par minuta sa obe strane.
1 i 1/2 šoljica pšeničnog integralnod brašna
2/3 šolje vode
kašičica soli
1/4 kašičice bibera
glavica crnog luka
10 srednjih šampinjona (oko 400g)
3 veze blitve
kašičica soli (još jedna)
ulje za prženje
Izmešati brašno, vodu, kašičicu soli i biber.
Blitvu očistiti,posoliti i ostaviti 10 minuta, za to vreme narendati šampinjone i sitno iseckati luk.
Blitvu dobro ocediti pa iseckati na što sitnije komade.
Izmešati povrće i pripremljeno brašno.
Dobro zagrejati ulje, kašikom vaditi uštipke i pržiti ih po par minuta sa obe strane.
Нема коментара:
Постави коментар