Странице

среда, 6. април 2011.

Zapečena palenta

Sastojci:
1 i 1/2 šolja palente
3 šolje vode
kašika soli
2 kašike ulja + ulje za podmazivanje pleha
3 srednje glavice luka
1/2 šolje rendanog dimljenog tofua

Palentu posolite i pomešajte sa polovinom pripremljena vode. Zagrejte rernu na 200C.
Sitno iseckajte crni luk i ispržite ga na 2 kašike ulja.(10 minuta dok ne postane staklast)
U šerpi zagrejte preostalu vodu do ključanja, umešajte palentu i kuvajte uz neprestano mešanje 5 minuta. Sklonite sa vatre, umešajte rendani tofu i 3/4 isprženog luka.
Izlijte palentu u podmazan pleh, izravnajte pa rasporedite preostali luk po površini.
Pecite 45 minuta.

Нема коментара:

Постави коментар