Sastojci:
kockica kvasca
kašičica ječmenog slada
kašičica soli
3 šoljice brašna od spelte
1,5 šoljica raženog brašna
2 šoljice vode
kašika kima
susam, lan, suncokret, golica (opciono)
kašika ulja za podmazivanje pleha
Kvasac razmutiti u pola šoljice vode, dodati so i slad. Ostaviti oko 10 minuta da kvasac odreaguje. Izmešati sve ostale sastojke i zamesiti hleb. Pokriti krpom i ostaviti oko sat vremena da naraste.Za to vreme zagrejati rernu na 230C.
Premesiti hleb i presuti testo u podmazan pleh. Peći pola sata.
kockica kvasca
kašičica ječmenog slada
kašičica soli
3 šoljice brašna od spelte
1,5 šoljica raženog brašna
2 šoljice vode
kašika kima
susam, lan, suncokret, golica (opciono)
kašika ulja za podmazivanje pleha
Kvasac razmutiti u pola šoljice vode, dodati so i slad. Ostaviti oko 10 minuta da kvasac odreaguje. Izmešati sve ostale sastojke i zamesiti hleb. Pokriti krpom i ostaviti oko sat vremena da naraste.Za to vreme zagrejati rernu na 230C.
Premesiti hleb i presuti testo u podmazan pleh. Peći pola sata.
Нема коментара:
Постави коментар