Странице

петак, 10. јун 2011.

Punjene tikvice

Sastojci:
1 kg okruglih tikvica
praziluk
2 šargarepe
šoljica integralnog pirinča
šoljica kukuruza šećerca
po kašičica soli, bosiljka i origana
pola kašičice aleve paprike
2 kašike ulja

Skuvati pirinač u 3 puta više vode (oko 40 minuta ili dok se ne ukuva 90% vode)
Tikvice oljuštititi i kratko obariti (max 3 minuta) da omekšaju. Na ulju propržiti  sitno seckani praziluk i šargarepu oko 10 minuta na tihoj vatri, dodati pirinač, so, bosiljak, origano i kukuruz i ostaviti na toploj ringli još 10 minuta.
Tikvicama iseći "poklopce" (deo tikvice širok oko pola cm) pa ih izdubiti kašičicom. Napuniti tikvice nadevom, poklopiti i poređati u pleh. Naliti vodom (nivo vode treba da bude oko 1 cm) pa vodi dodati alevu papriku. Prekriti folijom pa peći 40 minuta na 200C.


Нема коментара:

Постави коментар