Странице

недеља, 3. јул 2011.

Đuveč

Sastojci:
2 kašike ulja
2 glavice crnog luka
6 paprika
2 tikvice
5 paradajza
2 šargarepe
2 krompira
1/2 šolje integralnog pirinča

Na ulju propržiti sitno seckani crni luk (pržiti 10 minuta na tihoj vatri), dodati sitno seckane paprike i tikvice pa pržiti još 5 minuta. Zatim, dodati paradajz isečen na četvrtine i krčkati još 15 minuta.
Za to vreme probariti krompir i šargarepu. Ako je mlado povrće dovoljno je 10 minuta, a ako je starije 20.
U posebnoj šerpi obariti pirinač u 3 puta više vode oko 20 minuta.
U vatrostalnoj posudi izmešati prženo povrće sa krompirom i šargarepom, i preliti pirinčem.
Peći 40 minuta na 200C.

Нема коментара:

Постави коментар