Sastojci:
2 velika krompira
2 velike cvekle
2 mlada luka
šoljica kiselog mleka od soje
so i biber
Cveklu dobro oprati pa kuvati u ljusci na jačoj vatri oko 50 minuta. U posebnoj šerpi skuvati krompir oko 20 minuta (paziti da se ne prekuva)
2 velika krompira
2 velike cvekle
2 mlada luka
šoljica kiselog mleka od soje
so i biber
Cveklu dobro oprati pa kuvati u ljusci na jačoj vatri oko 50 minuta. U posebnoj šerpi skuvati krompir oko 20 minuta (paziti da se ne prekuva)
Kada se cvekla prohladi pažljivo joj odstraniti koru i iseckati je na kocke ivice oko 2 cm. Iseckati krompir na kockice iste veličine.Izmešati krompir i cveklu.
Od kiselog mleka, sitno seckanog luka, soli i bibera napraviti preliv.
Нема коментара:
Постави коментар