Sastojci:
2 šolje sirove leblebije
1 šolja oljuštenog boba
2 kašike soli
4 kašike prezli
ulje za prženje
Leblebije i bob potopiti u 4x više vode i ostaviti preko noći. Procediti pa samleti u secku ili mašini za meso.
U secku iseckati peršun, crni i beli luk. Izmešati sve sastojke.
Rukama formirati ćufte prečnika oko 2 cm ili ih vaditi kašikom za sladoled ili ako imate falafel maker.
Dobro zagrejati ulje (baš dobro) i pržiti falafele po par minuta sa obe strane.
2 šolje sirove leblebije
1 šolja oljuštenog boba
veza peršuna
velika glavica crnog luka
8 čenova belog luka
kašika mlevenog korijandera
kašičica mlevenog kima2 kašike soli
4 kašike prezli
ulje za prženje
Leblebije i bob potopiti u 4x više vode i ostaviti preko noći. Procediti pa samleti u secku ili mašini za meso.
U secku iseckati peršun, crni i beli luk. Izmešati sve sastojke.
Rukama formirati ćufte prečnika oko 2 cm ili ih vaditi kašikom za sladoled ili ako imate falafel maker.
Dobro zagrejati ulje (baš dobro) i pržiti falafele po par minuta sa obe strane.
Нема коментара:
Постави коментар