Sastojci:
2 šargarepe
3 kropira
300g bundeve
paškanat
mala glavica karfiola
kašičica soli
3-4 kašike ulja
za preliv:
1/2 kg spanaća
glavica crnog luka
3 čena belog luka
2 kašike ulja
3 kašike jogurta od soje
po prstohvat bibera i oraščića
2-3 kašike sušenih pšeničnih klica
Povrće isecite na komate veličine oko 4 cm, a karfiol iseckajte na cvetiće. Pouljite, posolite i pecite oko 50 minuta na 230C. Po potrebi na pola pečenja promešajte povrće.
Za to vreme napravite sos:
Na ulju propržite sitno seckan crni luk, oko 10 minuta, dodajte sitno seckani beli luk, pržite još minut pa dodajte spanać. Pržite još 10ak minuta. Umešajte preostale sastojke.
2 šargarepe
3 kropira
300g bundeve
paškanat
mala glavica karfiola
kašičica soli
3-4 kašike ulja
za preliv:
1/2 kg spanaća
glavica crnog luka
3 čena belog luka
2 kašike ulja
3 kašike jogurta od soje
po prstohvat bibera i oraščića
2-3 kašike sušenih pšeničnih klica
Povrće isecite na komate veličine oko 4 cm, a karfiol iseckajte na cvetiće. Pouljite, posolite i pecite oko 50 minuta na 230C. Po potrebi na pola pečenja promešajte povrće.
Za to vreme napravite sos:
Na ulju propržite sitno seckan crni luk, oko 10 minuta, dodajte sitno seckani beli luk, pržite još minut pa dodajte spanać. Pržite još 10ak minuta. Umešajte preostale sastojke.
Нема коментара:
Постави коментар