Testo (ili vaše omiljeno testo za picu):
1/2 kockice svežeg kvasca
kašičica meda ili slada
2 šoljice vode
3 šoljice pšeničnog integralnog brašna
1/2 šoljice maslinovog ulja
Preliv:
2 čena belog luka (iseckanog što sitnije)
2 kašike maslinovog ulja
kašika krupne morske soli
kašičica origana
Kvasac razmutite u malo vode i dodajte mu med ili slad. Nakon deset minuta umešajte preostale sastojke, pokrite testo krpom i ostavite oko pola sata.
Zagrejte rernu na 220C.
Od testa formirati štapiće prečnika oko 2 cm i dužine oko 25cm. Premažite štapiće prelivom i pecite 15ak minuta.
1/2 kockice svežeg kvasca
kašičica meda ili slada
2 šoljice vode
3 šoljice pšeničnog integralnog brašna
1/2 šoljice maslinovog ulja
Preliv:
2 čena belog luka (iseckanog što sitnije)
2 kašike maslinovog ulja
kašika krupne morske soli
kašičica origana
Kvasac razmutite u malo vode i dodajte mu med ili slad. Nakon deset minuta umešajte preostale sastojke, pokrite testo krpom i ostavite oko pola sata.
Zagrejte rernu na 220C.
Od testa formirati štapiće prečnika oko 2 cm i dužine oko 25cm. Premažite štapiće prelivom i pecite 15ak minuta.
Нема коментара:
Постави коментар