Странице

среда, 12. јануар 2011.

Tetkina čorbica od krompira i praziluka

Sastojci:
3 praziluka (seckana na koturove)
3 krompira (seckana na kocke)
3 šargarepe (seckane na koturove)
Komad celera (seckanog na kockice)
Kašičica majčine dušice (timijana)
3 X 225 ml vode
3X225 ml ciste supe od povrca (ne industrijske od kocke!!, nego na primer voda u kojoj se kuvalo povrće za rusku salatu ili samo obična voda)
3 kašike ulja
So i biber

Na ulju dinstati, praziluk, sargarepu, celer i timijan (8 minuta)
Dodati krompir, supu, vodu pustiti da provri, smanjiti temperature i kuvati 20 minuta na srednjoj temepraturi
Dodati so i biber po ukusu.Kada je gotova supa,po želji delimično propasirati povrće. 

Нема коментара:

Постави коментар