Странице

среда, 12. јануар 2011.

Beskvasni hleb

Sastojci:
4 šoljice integralnog brašna (najbolje je pomešati više vrsta, s tim da pšenično dominira, na primer 2 šolje pšeničnog šolja raženog i šolja ječmenog)
2 do 2,5 šoljice vode
2 kašike soli
opciono susam, lan, suncokret, seme bundeve

Pomešati brašno i so pa dodati vodu tako da se dobije gusto testo. U slučaju da je ostalo još brašna van testa dodati još malo vode. Za ovaj hleb je bolje koristiti papir za pečenje nego podmazivati pleh, i bolje je napraviti više manjih hlebčića nego veliku veknu. Hlebčiće formiramo tako što mokrim rukama kidamo komad po komad testa, veličine ping pong loptice, formiramo lopticu i pritisnemo je na pripremljeni pleh sa papirom. Hlebčić treba da je debljine oko 1cm. Pospemo semenkama po izboru.
Zagrejati rernu na 200C. Prvih 20 minuta pečemo na 200, narednih 20 na 180, a poslednjih 20 na 150C.

Нема коментара:

Постави коментар