Sastojci:
500g sočiva
4 kašike sojinog brašna
3 kašike senfa
2 kašike kotanyi začina za pečenje na žaru (on je bez MSGa)
10 čenova sitno seckanog belog luka
velika glavica sitno seckanog crnog luka
2 dl mleka od soje
200g pšeničnih klica (sušenih)
100g mlevenih oraha
3 kašike ulja + ulje za podmazivanje tiganja
kašika soli
biber i ljuta paprika (opciono)
Sočivo potopiti u vodu i ostaviti da odstoji sat vremena. Promeniti vodu i kuvati sočivo oko pola sata. Dobro iscediti vodu u kojoj se kuvalo, pa ispasirati sočivo pasirkom za pire. Dodavati redom jedan po jedan sve ostale sastojke i dobro izmešati varjačom. Vlažnim rukama formirati pljeskavice i ređati na peki papir (Ako vam se čini da ih ima mnogo zamrznite višak). Pržiti na zagrejanom ulju po par minuta (dok ne porumene) sa obe strane.
500g sočiva
4 kašike sojinog brašna
3 kašike senfa
2 kašike kotanyi začina za pečenje na žaru (on je bez MSGa)
10 čenova sitno seckanog belog luka
velika glavica sitno seckanog crnog luka
2 dl mleka od soje
200g pšeničnih klica (sušenih)
100g mlevenih oraha
3 kašike ulja + ulje za podmazivanje tiganja
kašika soli
biber i ljuta paprika (opciono)
Sočivo potopiti u vodu i ostaviti da odstoji sat vremena. Promeniti vodu i kuvati sočivo oko pola sata. Dobro iscediti vodu u kojoj se kuvalo, pa ispasirati sočivo pasirkom za pire. Dodavati redom jedan po jedan sve ostale sastojke i dobro izmešati varjačom. Vlažnim rukama formirati pljeskavice i ređati na peki papir (Ako vam se čini da ih ima mnogo zamrznite višak). Pržiti na zagrejanom ulju po par minuta (dok ne porumene) sa obe strane.
Mnooogoooo doooobrooooo! ; D
ОдговориИзбриши