Странице

среда, 16. фебруар 2011.

Punjene jabuke (za malo tufahije)

Sastojci:
6 većih jabuka
šoljica mlevenih oraha
1/2 šoljice suvog grožđa
2 kašike kokosovog brašna
2 kašike meda
6 kašika džema od breskve
1 i 1/2 čaše soka od breskve

Jabukama izvaditi sredinu (napraviti rupu prečnika oko 3 cm) pa oljuštiti 1/3 kore. Od oraha, grožđa, kokosa i meda napraviti fil i njime napuniti jabuke. Staviti na vrh svakog otvora po kašiku džema.
Poređati jabuke u manji pleh (tako da nema puno slobodnog prostora pa preliti jabuke sokom.
Pokriti aluminijumskom folijom i peći pola sata na 190 C. Nakon pola sata izvaditi, ukloniti foliju i kašikom preliti jabuke sokom iz pleha. Peći još pola sata. Na svakih 10 minuta u toku pečenja vaditi jabuke i polivati sokom.

Нема коментара:

Постави коментар