Sastojci:
Kora:
4 banane
8 kašika rogača u prahu
8 kašika pšeničnog integralnog brašna
4 kašike smeđeg šećera
Fil:
400g tofua
1 dl mleka od soje
1 dl ulja od kokosa
1 banana
8 kašika šećera
300 g višanja
6 kašika ječmenog slada
Banane izgnječiti pa umutiti (mikserom ili u blenderu), dodati ostale sastojke izmešati pa izliti u pleh prekriven peki papirom. (veliki pleh onaj koji se dobije uz rernu). Peći 45 minuta na 180C.
Tofu oprati pa staviti u ključalu vodu i kuvati 10 minuta. Ocediti. Kada se prohladi izmiksati ga u blenderu sa mlekom, uljem, bananom i šećerom.
Ohlađenu koru pažljivo odvojiti od papira pa podeliti na 3 dela.
Premazati prvu koru sa 2 kašike ječmenog slada, 1/3 pavlake od tofua i posuti sa oko 100g višanja, prekriti drugom korom pa ponoviti postupak, prekriti trećom premazati je sladom, pavlakom i ukrasiti višnjama.
Ostaviti par sati u frižideru (najbolje 12) pa služiti.
Kora:
4 banane
8 kašika rogača u prahu
8 kašika pšeničnog integralnog brašna
4 kašike smeđeg šećera
Fil:
400g tofua
1 dl mleka od soje
1 dl ulja od kokosa
1 banana
8 kašika šećera
300 g višanja
6 kašika ječmenog slada
Banane izgnječiti pa umutiti (mikserom ili u blenderu), dodati ostale sastojke izmešati pa izliti u pleh prekriven peki papirom. (veliki pleh onaj koji se dobije uz rernu). Peći 45 minuta na 180C.
Tofu oprati pa staviti u ključalu vodu i kuvati 10 minuta. Ocediti. Kada se prohladi izmiksati ga u blenderu sa mlekom, uljem, bananom i šećerom.
Ohlađenu koru pažljivo odvojiti od papira pa podeliti na 3 dela.
Premazati prvu koru sa 2 kašike ječmenog slada, 1/3 pavlake od tofua i posuti sa oko 100g višanja, prekriti drugom korom pa ponoviti postupak, prekriti trećom premazati je sladom, pavlakom i ukrasiti višnjama.
Ostaviti par sati u frižideru (najbolje 12) pa služiti.
Нема коментара:
Постави коментар