Sastojci:
1 veliki patlidžan
3 kašike susama
kašika ulja od susama
prstohvat ljute tucane paprike
2 kašičice soli (+ dodatna so za patlidžan)
prstohvat bibera
Patlidžan iseći na kolutove debljine oko 1 cm. Dobro usoliti i ostaviti oko 1 sat.
1 veliki patlidžan
3 kašike susama
kašika ulja od susama
prstohvat ljute tucane paprike
čen belog luka (iseckan što sitnije)
3 kašike soka od narandže2 kašičice soli (+ dodatna so za patlidžan)
prstohvat bibera
Patlidžan iseći na kolutove debljine oko 1 cm. Dobro usoliti i ostaviti oko 1 sat.
Isprati patlidžan i dobro iscediti.Iseći ga na trake debljine oko 1cm.
Od ostalih sastojaka napraviti preliv. Poređati patlidžan na peki papir, preliti prelivom, izmešati i peći 50 minuta na 180C.
Нема коментара:
Постави коментар