Странице

понедељак, 26. септембар 2011.

Pita sa tikvicama

Sastojci:
4 tikvice
1/2 dl ulja
kašika soli
500g integralnih kora za pitu

Tikvice narendati, posoliti, pa ostaviti oko pola sata u cediljki.
Podmazati pleh za pečenje, staviti koru, poprskati je vodom (oko 1/2 kašičice vode), zatim sledeću koru posuti je rendanim tikvicama, preliti sa malo ulja.
Ponovo staviti koru, poprskati je vodom , zatim sledeću koru posuti je rendanim tikvicama, preliti sa malo ulja. Ponavljati postupak dok se ne potroše sve kore.Poslednji sloj prekriti sa 2 kore i premazati uljem. Peći 10 minuta na 220 pa još 20 minuta na 200 C.
Gotovu pitu preliti sa 1/2 dl ključale vode i prekriti krpom.Ostaviti oko 30 minuta da se ohladi pa seći i služiti.

1 коментар:

  1. Анониман2. мај 2016. 15:59

    Fantasticna i vrlo jednostavna pita, od sada na stalnom meniju kod mene.

    ОдговориИзбриши