Странице

субота, 22. октобар 2011.

Babaganuš (pašteta od plavog patlidžana)

Sastojci:
Veliki patlidžan
4 čena belog luka
4 kašike taana
2 kašike limunovog soka
1/2 kašičice soli
1/2 kašičice origana

Zagrejte rernu na 210 C. Patlidžan podužno prepolovite, pa na svakoj polovini (na onoj strani gde je presečen patlidžan) napravite nožem po dva džepa dubine oko 1 cm i dužine oko 2 cm. U svaki džep stavite po jedan čen belog luka. Patlidžane stavite na pleh prekriven peki papirom (tako da je ravna strana okrenuta na dole) i pecite oko pola sata.
Kada se patlidžan prohladi kašikom izvadite "meso" (i beli luk) dodati ostale sastojke i dobro izmešati (najbolje u blenderu ili secku)
Dobro zatvoren, može da stoji u frižideru do 4 dana.

3 коментара:

  1. Ово је нешто најбоље што сам икада јела!!!Пикантно,патлиџан и бели лук у споју са тааном....Прсте да полижете!

    ОдговориИзбриши