Странице

среда, 19. октобар 2011.

Tortice sa limunom

Sastojci:
Kolač:
1,5 šolja pšeničnog integralnog brašna
šolja limunade (sok od 3 limuna i voda do pune šolje)
kora jednog limuna
2/3 šolje smeđeg šećera
kašičica sode bikarbone
5 kašika ulja (najbolje od kokosa ili semenki grožđa)
kesica burbon vanilin šećera
kašika sirćeta
Fil:
3 kašike taana
3 kašike ječmenog slada
3 kašike rogača
2 kašike vode ili mleka od soje

Zagrejati rernu na 180C.
Izmešati brašno, šećer, sodu bikarbonu i vanilin šećer. U drugoj posudi izmešati ulje i limunadu, izrendanu limunovu koru i sirće.
Izmešati sve sastojke, izliti ih u pleh za mafine i peći 25 minuta.
Fil:
Jednostavno izmešajte sve sastojke (rogač dodajte poslednji).
Gotov kolač ostavite oko pola sata da se ohladi, prepolovite ga i premažite filom.

2 коментара: