Sastojci:
2 kašike ulja
2 glavice crnog luka
2 glavice belog luka
velika glavica karfiola
5-6 šolja vode
so i biber
1 šagarepa (opciono)
Glavicama belog luka odseći vrhove da izgledaju ovako...
Preliti ih sa po pola kašičice ulja i zamotati u alu foliju. Peći ih 35 minuta na 200C. (luk okrenite tako da zasečeni deo ne bude okrenut prema plehu)
Na ostatku ulja propržite sitno iseckan crni luk (oko 10 minuta na tihoj vatri, uz mešanje). Dodajte pečeni beli luk (samo ga lagano istisnite iz kore, mnogo je lakše nego što zvuči), dodajte karfiol i nalite vodom.
Zagrejte do ključanja, pa utišajte vatru i krčkajte 15-20 minuta, dok karfiol ne omekša.
Izblendati ili ispasirati pasirkom za pire.
Po želji ukrasiti rendanom šargarepom.
2 kašike ulja
2 glavice crnog luka
2 glavice belog luka
velika glavica karfiola
5-6 šolja vode
so i biber
1 šagarepa (opciono)
Glavicama belog luka odseći vrhove da izgledaju ovako...
Preliti ih sa po pola kašičice ulja i zamotati u alu foliju. Peći ih 35 minuta na 200C. (luk okrenite tako da zasečeni deo ne bude okrenut prema plehu)
Na ostatku ulja propržite sitno iseckan crni luk (oko 10 minuta na tihoj vatri, uz mešanje). Dodajte pečeni beli luk (samo ga lagano istisnite iz kore, mnogo je lakše nego što zvuči), dodajte karfiol i nalite vodom.
Zagrejte do ključanja, pa utišajte vatru i krčkajte 15-20 minuta, dok karfiol ne omekša.
Izblendati ili ispasirati pasirkom za pire.
Po želji ukrasiti rendanom šargarepom.
Нема коментара:
Постави коментар