Categories

понедељак, 27. децембар 2010.

Grašak

Print Friendly and PDF Sastojci :
2 kese zamrznutog graška
2 srednje glavice luka
2 šargarepe
čen belog luka
2 kašike ulja
jedan veći krompir
Kašika soli
prstohvat mirođije
1/4 kašičice aleve paprike
kašika suvog peršuna (2 kašike svežeg sitno iseckanog)

Na ulju propržiti sitno seckan crni luk i šargarepu (oko 10 minuta, na umerenoj vatri), dodati sitno seckan beli luk i propržiti još minut-dva. Dodati grašak i sitno seckani krompir. Kuvati na jačij vatri oko 40 minuta. Isključiti šporet, dodati alevu papriku, mirođiju i so. Ostaviti na toploj ringli još 5 minuta. Pre služenja posuti peršunom.

Print Friendly and PDF

2 коментара:

  1. Ja sam uvek mislila da grasak bez mesa ne moze da bude ukusna, ali sad kad sam probala ovaj recept menjam misljenje.

    Dosta je zdravije, jedino me malo brine ovo ulje da li moze bez njega pa na kraju dodati recimo maslionove hladno cedjeno.

    ОдговориИзбриши
  2. Može i skroz bez ulja! Luk i šargarepu posolite i ostavite 10 minuta u šerpi da puste svoj sok, pa propržite na tihoj vatri uz mešanje( pažljivo ovo može da izgori, pa kad krene da lepi odmah dodajte malo vode)i dalje nastavite po receptu.
    Inače možete luk da propržite na susamovom ulju (dovoljna je samo jedna kašika)
    Pozdrav Milica

    ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...