Categories

уторак, 15. фебруар 2011.

Pljeskavice od sočiva

Print Friendly and PDF
Sastojci:
500g sočiva
4 kašike sojinog brašna
3 kašike senfa
2 kašike kotanyi začina za pečenje na žaru (on je bez MSGa)
10 čenova sitno seckanog belog luka
velika glavica sitno seckanog crnog luka
2 dl mleka od soje
200g pšeničnih klica (sušenih)
100g mlevenih oraha
3 kašike ulja + ulje za podmazivanje tiganja
kašika soli
biber i ljuta paprika (opciono)

Sočivo potopiti u vodu i ostaviti da odstoji sat vremena. Promeniti vodu i kuvati sočivo oko pola sata. Dobro iscediti vodu u kojoj se kuvalo, pa ispasirati sočivo pasirkom za pire. Dodavati redom jedan po jedan sve ostale sastojke  i dobro izmešati varjačom. Vlažnim rukama formirati pljeskavice i ređati na peki papir (Ako vam se čini da ih ima mnogo zamrznite višak). Pržiti na zagrejanom ulju po par minuta (dok ne porumene) sa obe strane.
Print Friendly and PDF

1 коментар:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...