Categories

понедељак, 04. април 2011.

Krompirak

Print Friendly and PDF
Sastojci:
5 krompira
glavica crnog luka
3 šoljice pšeničnog integralnog brašna
pola šoljice vode
pola šoljice ulja+ kašika, dve za podmazivanje
kesica praška za pecivo
kašičica soli
1/4 kašičice bibera
Preliv :
6-10 čenova belog luka isečenog na listiće
1/3 šoljice ulja
2/3 šoljice vode

Zagrejati rernu na 200C. Krompir izrendati, luk iseckati na sitnije kockice i pomešati sa ostalim sastojcima.
Izliti u podmazan pleh i peći oko pola sata (dok ne porumeni).
Za to vreme napraviti preliv od belog luka (jednostavno izmešati sve sastojke)
Izbegavati susrete sa drugim osobama narednih 12 sati.
Print Friendly and PDF

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...