Obratite pažnju kod kupovine pločica da je hidrogenizovana biljna mast=margarin.
Sastojci:
Sastojci:
1 i 3/4 šoljice (od 2dl) pšeničnog integralnog brašna (deo brašna (ali najviše 30%) može se zameniti nekim drugim integralnim brašnom (ovsenim, raženim, heljdinim...))
6 kašika (oko 50 g)semenki suncokreta ili golice ili kombinacija
6 kašika susama (oko 50 g)
3 kašike lanenog semena (oko 30g)
1/4 kašičice soli
1,5 dl vode
1,5 kašika malteksa
2 kašike ulja (najbolje susamovog)
Još malo brašna za mešenje
Samleti semenke u blenderu, secku, mlinu za kafu...
Izmešati sve sastojke, dodati po potrebi još brašna kako se testo ne bi lepilo za ruke i mesiti oko 3 minuta. Pokriti čistom krpom i ostaviti oko pola sata da odstoji.
Izmešati sve sastojke, dodati po potrebi još brašna kako se testo ne bi lepilo za ruke i mesiti oko 3 minuta. Pokriti čistom krpom i ostaviti oko pola sata da odstoji.
Zagrejati rernu na 180C.
Razvući testo na debljinu oko 3mm. Modlom ili nožem seći pločice i ređati ih na pleh prekriven peki papirom. Pločice mogu da budu blizu ali ne bi trebalo da se dodiruju.
Peći 10 minuta, pa zarotirati pleh za 180 stepeni. Peći još 10 minuta.
Нема коментара:
Постави коментар