Categories

субота, 01. јануар 2011.

Prebranac (po receptu moje Nane)

Print Friendly and PDF Sastojci:
1/2 kg pasulja (belog)
2 velike glavice crnog luka
3 čena belog luka
3 kašike ulja
3 kašike soli
1/2 kašičice bibera
3 kašike aleve paprike

Pasulj potopiti u vodi i ostaviti da stoji preko noći. Promeniti vodu i prokuvati pasulj 15 minuta. Ponovo promeniti vodu pa kuvati pasulj oko sat vremena.
Na ulju u tiganju propržiti sitno seckani crni luk, oko 10 minuta, dok ne bude staklast. Dodati beli luk i propržiti još minut. Skloniti sa vatre, posoliti, pobiberiti i dodati alevu papriku.
U pleh za pečenje sipati skuvani pasulj a preko njega mešavinu od luka. Dobro promešati da se luk lepo rasporedi. Peći oko sat vremena na 200 C (na svakih 20 minuta promešati).

Print Friendly and PDF

10 коментара:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...