Categories

недеља, 27. март 2011.

Pita sa zeljem

Sastojci:
4 cele heljdine kore
šoljica integralnog pirinča
3 veze zelja (ili blitve)
veza mladog luka
veza sremuša
Kašika+1/2 šoljice ulja

Obariti pirinač u 3 puta više vode. (dovoljno je kuvati ga oko pola sata)
U tiganju izmešati luk (isečen na kolutiće širine oko 1/2 cm), sremuš i zelje isečeno na trake širine oko 1/2 cm, pa preliti kašikom ulja. Pržiti 2 minuta na jakoj vatri. Umešati pirinač i ostaviti desetak minuta da se ohladi.
Kore premazati uljem, staviti 1/4 pripremljenog fila pa urolati (ili saviti po želji). Peći pola sata na 200C.
Ispečenu pitu preliti šoljicom ključale vode, prekriti krpom i ostaviti da odstoji pola sata.

Нема коментара:

Постави коментар