Categories

субота, 21. мај 2011.

Baklava sa makom

Print Friendly and PDF
Sastojci:
pakovanje pšeničnih integralnih kora
300 g mlevenog maka
2 dl vrele vode
300 g ječmenog slada
1 dl ulja od semenki grožđa (ili nekog drugog ulja neutralnog ukusa)
preliv:
100 g smeđeg šećera
2 dl vode

Mak preliti vodom, dodati slad i dobro izmešati. Podmazati pleh pa ređati jednu po jednu koru, premazati uljem pa filom. Poslednju koru premazati samo uljem. Iseći na kocke i peći oko 25 minuta na 200 C (Dok ne porumeni).
Za to vreme pripremiti preliv:
Pomešati vodu i šećer pa zagrejati do ključanja, kuvati uz mešanje (oko 3 minuta) dok se sav šećer ne istopi.
Vrelu baklavu preliti pa pokriti krpom i ostaviti dvadesetak minuta pre služenja.

Print Friendly and PDF

2 коментара:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...