Categories

петак, 10. јун 2011.

Pita od plavog patlidžana

Sastojci:
2 veća patlidžana (oko 700g)
2 praziluka
2 čena belog luka
4 dl jogurta od soje
pakovanje integralnih kora (ja sam koristila kukuruzne)
1/2 šoljice +3 kašike ulja
kašika origana
so i biber

Patlidžan iseći na kolutove debljine oko pola cm. Posoliti i ostaviti oko sat vremena. Dobro ga iscediti i malo oprati vodom, pa iseći na sitne kockice.
Na 3 kašike ulja propržiti sitno iseckani praziluk, beli luk i patlidžan. (10 minuta na srednjoj vatri). Posoliti, pobiberiti i dodati origano.
Pomešati 3dl jogurta od soje i prženi patlidžan.
Pouljiti pleh pa ređati jednu po jednu koru, pouljiti, premazati filom i tako redom. Gotovu pitu preliti preostalim jogurtom od soje.
Peći oko 20 minuta na 200C pa još 10 minuta na 250C (da porumeni).

Нема коментара:

Постави коментар