Categories

петак, 10. јун 2011.

Musaka

Print Friendly and PDF
Sastojci:
Oko kilogram krompira
glavica crnog luka
400g šampinjona
3 kašike sojinih ljuspica
2+2 kašike ulja
300 g kiselog mleka od soje
so i biber
Na 2 kašike ulja propržiti sitno seckani crni luk, oko 10 minuta na srednjoj vatri, dodati sitno seckane šampinjone i pržiti još 10 minuta. Kad otpuste tečnost, dodati sojine ljuspice i pržiti još 5 minuta.
Krompir iseći na kriške debljine oko pola santimetra. Pouljiti pleh pa poređati polovinu krompira, preliti prženim šampinjonima, pa poređati drugi red krompira.
Peći 40 minuta na 200 C (dok krompir ne počne da rumeni). Izvaditi musaku, preliti kiselim mlekom pa vratiti u rernu. Peći još pola sata.
Print Friendly and PDF

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...