Categories

недеља, 13. јануар 2013.

Egzotična torta (narandže, nar i rogač)

Sastojci:

Kalup za tortu prečnika 24cm

Kora:
4 šolje oraha (oko 350g)
20 urmi (jedno pakovanje)

Fil:
6 šolja sirovog indijskog oraha (800g). (Potopite ih u vodu noć ranije pa ih ocedite pre korišćenja)
1 šolja kokosovog ulja
1 šolja malteksa ili meda
2 narandže
4 kašike rendane narandžine kore

Dodaci:

1 šolja mlevenog rogača
1 i 1/2 šolje nara (oko pola velikog nara)

Urme potopite u vodu (ako koristite ove suve, ako imate sreću da nabavite sveže preskočite ovaj korak) i ostavite ih minimum pola sata.
U multipraktiku sameljite orahe i urme  tako da dobijete ujednačenu smesu. Rasporedite je po dnu kalupa.
Podelite sastojke za fil na 2 dela (ne može sve da stane u multipraktik odjednom)
Meljite dok ne dobije izgled krema. U prvu polovinu umešajte nar, vrlo pažljivo da se ne oštete zrna. Rasporedite fil po kori.
U drugu polovinu dodajte i rogač u multipraktik, dobro izmutite pa rasporedite.
Ostavite u frižider da se stegne (minimum 6 sati, a najbolje preko noći)
Egzotična torta

Нема коментара:

Постави коментар