Categories

субота, 01. јануар 2011.

Pica

Print Friendly and PDF
Sastojci:
Za testo:
3 šoljice integralnog brašna
1/2 šoljice ulja
2 šoljice vode
1/2 kockice kvasca
kašičica meda ili slada
1/2 kašičice soli
Fil:
200g pečuraka
1 šoljica kukuruza šećerca
1 šoljica smrznutog graška
2 šoljice paradajz sosa
150g biljnog kačkavalja (ili dimljenog tofua)
Masline, ljute papričice (po želji)

Razmutiti kvasac u pola šolja mlake vode, dodati med i ostaviti desetak minuta da kvasac odreaguje. Od 2 šolje brašna, ulja, kvasca i vode zamesiti testo. Ostaviti da odstoji 1 sat. Premesiti testo rukom dodavajući ostalo brašno (da se testo ne lepi za ruke). Formirati koru koju stavljamo na podmazan pleh.
Fil pravimo tako što prvo premažemo koru paradajzom, dodamo pečurke, grašak, šećerac i na kraju narendamo kačkavalj.
Peče se 20 minuta na 200C

Print Friendly and PDF

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...