Sastojci:
šolja integralnog pirinča
šolja sočiva
4 šolje vode
kašika karija
kockica (oko 1cm3) svežeg đumbira iseckana na tanke listiće
kašičica cimeta
4 čena belog luka iseckanog na listiće
3 kašike ulja
kašika soli
Preporuka je da pirinač pržite u vatrostalnoj posudi da bi se kasnije u istoj pekao.
Na ulju propržite pirinač, tačno 1,5 minut na umerenoj vatri. Dodajte kari i uz stalno mešanje pržite još 15 sekundi. Dodajte sve ostale sastojke.
Kada voda počne da ključa, poklopiti posudu (ili pokriti alu-folijom) i prebaciti u zagrejanu rernu.
Peći 50 minuta na 160C (dok se ne ukrčka sva voda). Izbaciti listiće đumbira.
šolja integralnog pirinča
šolja sočiva
4 šolje vode
kašika karija
kockica (oko 1cm3) svežeg đumbira iseckana na tanke listiće
kašičica cimeta
4 čena belog luka iseckanog na listiće
3 kašike ulja
kašika soli
Preporuka je da pirinač pržite u vatrostalnoj posudi da bi se kasnije u istoj pekao.
Na ulju propržite pirinač, tačno 1,5 minut na umerenoj vatri. Dodajte kari i uz stalno mešanje pržite još 15 sekundi. Dodajte sve ostale sastojke.
Kada voda počne da ključa, poklopiti posudu (ili pokriti alu-folijom) i prebaciti u zagrejanu rernu.
Peći 50 minuta na 160C (dok se ne ukrčka sva voda). Izbaciti listiće đumbira.
Нема коментара:
Постави коментар