Sastojci:
1 glavica kiselog kupusa
1 šolja pirinča
2 manja praziluka
2 veće šargarepe
50g sojinih ljuspica
3-4 kašike ulja
3 kašike mlevenih oraha
2 kašike soli
1/2 kašičice bibera
kašika aleve paprike
Pažljivo odvojiti listove kupusa i odstraniti zadebljanja na sredini. Potopiti listove u mlaku vodu i ostaviti oko 20 minuta. Propržiti sitno seckani praziluk. Pirinač kratko obariti (5 minuta običan, 10 minuta integralni) i ostaviti u toploj vodi oko 20 minuta.Hidrirati sojine ljuspice*. Izmešati oceđen pirinač, luk, rendanu šargarepu soju i orahe. Posoliti i pobiberiti. Savijamo sarme tako što stavimo punu kašiku nadeva na sredinu lista, preklopimo bočne strane pa urolamo. Podmažemo pleh i poređamo po dnu 3-4 lista kupusa (u zavisnosti od veličine, da kupus dobro pokrije dno pleha) poređamo prvi red sarmi, polijemo sarme kašikom ulja (1 kašika je dovoljna za nekih 10 sarmi) i pospemo sa 1/2 kašike aleve paprike (isto 10 sarmi). Poređamo novi red i pomovimo postupak. Kada poređamo poslednji red, polijemo uljem i pospemo paprikom prekrijemo sarme preostalim listovima kupusa 5-6 listova (opet zavisi od veličine tepsije).
Krčkamo na šporetu oko sat vremena na tihoj vatri, dok se krčka zagrejemo rernu na 180 C. Zapečemo u rerni još sat vremena, poslednjih 20 minuta smanjimo na 150C.
Нема коментара:
Постави коментар