Sastojci:
Šoljica heljde (sirove)
šoljica brašna od heljde
4 šoljice integralnog pšeničnog brašna
3 i 1/2 šoljice vode
kašičica soli
kašičica meda
kockica kvasca
3 kašike ulja + ulje za podmazivanje pleha
Preliti heljdu jednom šoljicom vode i ostaviti pola sata da odstoji. Za to vreme razmutiti kvasac u pola šoljice vode, dodati med i ostaviti deset minuta (može i više) da odreaguje.
Izmešati brašna i so. Dodati kvasac, heljdu (sa sve vodom) i preostalu količinu (još 2 šoljice vode). Zamesiti testo, preliti uljem i ostaviti da nadođe sat vremena.
Presuti testo u podmazan pleh. Zagrejati rernu na 230C pa peći hleb 35 minuta.
Šoljica heljde (sirove)
šoljica brašna od heljde
4 šoljice integralnog pšeničnog brašna
3 i 1/2 šoljice vode
kašičica soli
kašičica meda
kockica kvasca
3 kašike ulja + ulje za podmazivanje pleha
Preliti heljdu jednom šoljicom vode i ostaviti pola sata da odstoji. Za to vreme razmutiti kvasac u pola šoljice vode, dodati med i ostaviti deset minuta (može i više) da odreaguje.
Izmešati brašna i so. Dodati kvasac, heljdu (sa sve vodom) i preostalu količinu (još 2 šoljice vode). Zamesiti testo, preliti uljem i ostaviti da nadođe sat vremena.
Presuti testo u podmazan pleh. Zagrejati rernu na 230C pa peći hleb 35 minuta.
Нема коментара:
Постави коментар