Sastojci:
2 šoljice heljdinog brašna
2 kašičice praška za pecivo
prstohvat soli
zamena za 2 jaja
3 kašike meda
4 kašike džema od jagoda + džem za punjenje kolača
4 kašike ulja od kokosa
Zagrejati rernu na 180C.
Izmešati posebno brašno, prašak za pecivo i so a posebno zamenu za jaje, med, džem i ulje od kokosa.
Sada sjediniti sve sastojke i zamesiti testo. Od testa formirati kuglice prečnika oko 2 cm i ređati ih na pleh prekriven peki papirom.
Prstom formirati udubljenja (oko 1/2 cm) i puniti ih 1/4 kašičice džema.
Peči 20 minuta.
2 šoljice heljdinog brašna
2 kašičice praška za pecivo
prstohvat soli
zamena za 2 jaja
3 kašike meda
4 kašike džema od jagoda + džem za punjenje kolača
4 kašike ulja od kokosa
Zagrejati rernu na 180C.
Izmešati posebno brašno, prašak za pecivo i so a posebno zamenu za jaje, med, džem i ulje od kokosa.
Sada sjediniti sve sastojke i zamesiti testo. Od testa formirati kuglice prečnika oko 2 cm i ređati ih na pleh prekriven peki papirom.
Prstom formirati udubljenja (oko 1/2 cm) i puniti ih 1/4 kašičice džema.
Peči 20 minuta.
zamena za jaja???
ОдговориИзбришиKad kliknete na to što piše zamena za jaja, prebaci vas na stranicu korisni saveti i trikovi, gde je objašnjeno kako u kolačima i testima možete da zamenite jaja!
ОдговориИзбришиNa primer kašika mlevenog lanenog semena se razmuti sa 3 kašike tople vode pa se ostavi 10 minuta itd...