Sastojci:
3 kašike ulja
2 čena belog luka
kašičica smeđeg šećera
400g praziluka (isečenog na štapiće dužine oko 3 cm)
sok od jednog limuna
1 dl vode
1/2 kašičice soli
Na ulju propržiti praziluk isečen na listiće sa jednom kašičicom šećera.(3 minuta na tihoj vatri, dok se šećer ne karamelizuje). Dodati praziluk, pojačati vatru i pržiti uz često mešanje 5 minuta dok praziluk ne počne da menja boju.
Dodati limun, so i vodu i krčkati još 10 do 15 minuta dok se ne ukrčka sva voda.
Poslužiti toplo ili hladno.
3 kašike ulja
2 čena belog luka
kašičica smeđeg šećera
400g praziluka (isečenog na štapiće dužine oko 3 cm)
sok od jednog limuna
1 dl vode
1/2 kašičice soli
Na ulju propržiti praziluk isečen na listiće sa jednom kašičicom šećera.(3 minuta na tihoj vatri, dok se šećer ne karamelizuje). Dodati praziluk, pojačati vatru i pržiti uz često mešanje 5 minuta dok praziluk ne počne da menja boju.
Dodati limun, so i vodu i krčkati još 10 do 15 minuta dok se ne ukrčka sva voda.
Poslužiti toplo ili hladno.
Нема коментара:
Постави коментар