Categories

субота, 12. фебруар 2011.

Krompir paprikaš

Sastojci:
5 kašika ulja
6 većih krompira
Velika glavica crnog luka (ili 2 manje)
3 čena belog luka
kašika aleve paprike
1/2 kašičice soli
prstohvat bibera
prstohvat majčine dušice
prstohvat ljute tucane paprike (opciono)
3 dl vode
4 dl paradajz sosa

Za ovo je najbolje koristiti šerpu većeg prečnika tako da bude samo jedan sloj krompira kako bi se bolje ispržio.
Zagrejati ulje pa dodati krompir isečen na krupnije komade. Pržiti krompir na umerenoj vatri oko 15 minuta uz stalno mešanje. Dodati sitno seckani crni luk i pržiti još 5 minuta uz mešanje, dok luk ne omekša. Dodati sitnoseckani beli luk, alevu papriku i majčinu dušicu i pržiti još minut.
Posoliti, pobiberiti i dodati 1 dl vode kako bi se zaustavilo prženje. Nakon 5 minuta dodati paradajz, preostalu vodu i poklopiti šerpu. Kuvati poklopljeno još 20 minuta (bez mešanja).

4 коментара: