(još da su iz Beča, bile bi bečke ;-))
Sastojci:
Šnicle:
10 sojinih šnicli
2 kašike kotanyi začina za pečenje na žaru (on je bez pojačivača ukusa i emulgatora)
3 kašike palente
3 kašike kukuruznog brašna
ulje za prženje
Luk:
4 male glavice crnog luka
kockica đumbira ( oko 5mm3)
kašika soli
kašika smeđeg šećera
kašika sitno seckanog peršuna
2 kašike ulja
pola čaše vode
Hidrirati sojine šnicle pa ocediti od vode. Posuti začinom i dobro izmešati.
U posebnoj posudi izmešati palentu i brašno. Jednu po jednu šniclu uvaljati u mešavinu od brašna i pržiti na zagrejanom ulju (po par minuta sa obe strane)
Luk iseći na kolutove. U tiganju zagrejati ulje, dodati šećer, so đumbir i vodu. Kuvati 10 minuta. Dodati luk i kuvati još 15 minuta na tihoj vatri. Ocediti od vode i posuti seckanim peršunom.
Sastojci:
Šnicle:
10 sojinih šnicli
2 kašike kotanyi začina za pečenje na žaru (on je bez pojačivača ukusa i emulgatora)
3 kašike palente
3 kašike kukuruznog brašna
ulje za prženje
Luk:
4 male glavice crnog luka
kockica đumbira ( oko 5mm3)
kašika soli
kašika smeđeg šećera
kašika sitno seckanog peršuna
2 kašike ulja
pola čaše vode
Hidrirati sojine šnicle pa ocediti od vode. Posuti začinom i dobro izmešati.
U posebnoj posudi izmešati palentu i brašno. Jednu po jednu šniclu uvaljati u mešavinu od brašna i pržiti na zagrejanom ulju (po par minuta sa obe strane)
Luk iseći na kolutove. U tiganju zagrejati ulje, dodati šećer, so đumbir i vodu. Kuvati 10 minuta. Dodati luk i kuvati još 15 minuta na tihoj vatri. Ocediti od vode i posuti seckanim peršunom.
Нема коментара:
Постави коментар