Categories

недеља, 20. март 2011.

Štrudla sa makom

Sastojci:
Testo:
4 šoljice pšeničnog integralnog brašna
kesica suvog kvasca
šoljica mleka od soje
zamena za 2 jaja
2/3 šoljice ulja
2 kašike smeđeg šećera
Fil:
250g mlevenog maka
10 kašika smeđeg šećera (ako koristite već zaslađeni mak, smanjite na 5)
1dl vrelog mleka od soje

Izmešati brašno, šećer i kvasac, dodati ostale sastojke i zamesiti testo. Ostaviti 20 minuta da nadođe.
Za to vreme pripremiti fil: preliti mak vrelim mlekom i pomešati sa šećerom.
Razvući testo tako da bude oko 1 cm debljine, premazati filom i urolati. Staviti na pleh prekriven peki papirom.
Zagrejati rernu na 180C. Peći štrudlu 50 minuta.

Нема коментара:

Постави коментар